Nota informativa 3 – Metall Barcelona

Ahir a la tarda vàrem assistir amb preocupació a la tercera reunió de la Comissió Negociadora del Conveni del Metall de Barcelona; i diem amb preocupació per la posició de retrocés que la plataforma de la patronal busca, i que es manifesta en una sèrie de propostes en la línia de bloquejar la majoria de reivindicacions que els sindicats hem plantejat.

En primer lloc, lluny d’intentar regular la necessària desconnexió digital que demanem, intenten criminalitzar la utilització de les tecnologies durant la jornada laboral, sense cap marge ni excepció, qualificant com a tals les comunicacions entre els treballadors i treballadores. En aquesta mateixa línia, volen parlar de permisos i excedències sempre i quan puguin aplicar modificacions substancials (art. 41) als treballadors i treballadores que no en fan ús, per contrarestar el suposat cost que aquests drets tenen per les empreses.

Respecte a l’increment salarial, no volen ni sentir a parlar de revisions ni IPC’s, perpetuant la pèrdua de poder adquisitiu. A això, li tenim que sumar la seva intenció de fer una ampliació de la jornada en 75 hores anuals per persona, camuflant-les com a formació fora de la jornada i pagades a 75% de valor de la hora ordinària de les taules de nova incorporació (molt més baixes que les taules salarials). No s’acontenten amb negar la reducció de jornada i intenten ampliar-la.  Veure comunicat