Acord històric amb Grupo Jorge

UGT FICA DE CATALUNYA RATIFICA  L’ACORD HISTÒRIC SUBSCRIT EL PASSAT 8 DE MAIG AMB EL GRUPO JORGE, QUE SUPOSA LA INTERNALITZACIÓ DE 1.600 TREBALLADORS I TREBALLADORES A CATALUNYA

Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya; Antonio J. Rudilla, secretari general de la UGT FICA de Catalunya; i Jorge Samper, administrador del Grupo Jorge, ratifica l’acord a què van arribar la setmana passada ambdues parts i que suposa la internalització dels 1.600 treballadors i treballadores que treballen a les 7 empreses que Grupo Jorge té a Catalunya (uns 1.200 a la comarca d’Osona i uns 400 a la demarcació de Lleida).

Aquest acord arriba arran de les múltiples denúncies que la UGT ha interposat contra el Grupo Jorge per cessió il·legal de treballadors i treballadores.

UGT FICA Catalunya entén que els treballadors i treballadores de les indústries càrnies han de ser contractades per les empreses principals que és on realment treballen i denunciarà totes les subcontractes, falses cooperatives, empreses mercantils i acords, que suposin tenir en precari els treballadors i treballadores, un estalvi milionari en sancions i l’incompliment de les seves obligacions tributàries amb les arques públiques.

Aquest acord entre UGT FICA de Catalunya i Grupo Jorge és una fita històrica que suposa el reconeixement laboral dels treballadors i les treballadores del sector, que passaran a formar part de les empreses principals del grup amb tots els drets i les garanties.

UGT FICA de Catalunya es mostra molt satisfeta per l’assoliment d’aquest acord, després de 23 anys de lluita contra la subcontractació i la precarització que es produeix a les empreses de la indústria càrnia

En aquest enllaç podeu consultar el document del preacord.

Acord signat  15/05/19