Dues jornades de vaga del grup Codorniu contra l’ERO

Els comitès d’empesa del grup Codorniu han convocat dues jornades de vaga els dies 25 i 31 de maig contra l’ERO que afectaria un centenar de treballadors i treballadores. La vaga començarà a les 6 hores a la cava principal de Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), i a la cava de Raimat, al poble del mateix nom (Segrià). També s’ha convocat vaga a les oficines centrals d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

La UGT de Catalunya rebutja aquest ERO i demana a la direcció del grup que retiri les mesures plantejades i que demostri una veritable voluntat negociadora, actitud que no s’ha vist encara a les reunions del període de consultes de l’expedient. Des del nostre sindicat considerem que, donada l’elevada edat de la plantilla, totes les sortides podrien ser voluntàries mitjançant un pla de prejubilacions, però no amb les condicions que ofereix a dia d’avui l’empresa, que es queden molt curtes per garantir a aquests treballadors i treballadores unes condicions dignes.

D’altra banda, restem  a l’espera que el Departament de Treball ens cridi a una reunió de mediació i que la direcció de Codorniu mostri un canvi d’actitud i de mesures que ens permetin desconvocar la vaga de dijous.

L’empresa ha anunciat, entre d’altres mesures, deixar de produir marca blanca, el que suposa una reducció del 20% de la producció; unificar Nuviana i Raimat Lleida; reduir l’activitat a Riudabella, finca de Poblet; reduir el nombre de visites massives d’enoturisme i centrar l’activitat en visites de major valor afegit; reduir costos, despeses i serveis, i reorganitzar funcions i l’activitat comercial.