Els treballadors de Lacrem (Farggi-La Menorquina) i Dachy inicien demà quatre jornades de vaga

Com a protesta per l’ERO per acomiadar 153 treballadors dels centres del Poblenou de Barcelona, Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda

La plantilla de les empreses Lacrem -fabricant de la marca de gelats Farggi- i Dachy (ambdues del Grup La Farga) iniciaran demà quatre jornades de vaga per rebutjar l’expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 153 treballadors i treballadores, després de la compra, fa uns mesos, de La Menorquina (negoci de gelats del Grup Kalise).
Concretament, els sindicats amb representació a la mesa negociadora (la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC) han convocat demà, 5 d’octubre, i demà passat, 6 d’octubre, vagues parcials en els següents horaris: de 10 a 13h, de 17 a 20h i de 22 a 01h. En aquestes franges, els treballadors i les treballadores es concentraran davant dels tres centres de treball afectats: al Poblenou (Barcelona, Farggi i Dachy), a Palau-solità i Plegamans, i a Santa Perpètua de Mogoda (els dos darrers al Vallès Occidental i de La Menorquina).
També s’han convocat dues vagues de 24 hores els dies 9 i 10 d’octubre.
Les mobilitzacions es van aprovar la setmana passada en diferents assemblees i es mantenen després de no arribar a cap acord en la reunió de mediació d’avui.
En total, als tres centres hi treballen 665 persones. D’aquestes, 13 pertanyen a l’empresa Dachy (ubicada a la fàbrica del Poblenou) i la resta a Lacrem, repartides entre els tres centres catalans.
L’ERO afecta 153 treballadors de les dues empreses, amb la intenció que aproximadament la meitat facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.
L’ERO també suposa el tancament de la planta del Poblenou i els treballadors que hi quedessin es reubicarien als altres dos centres.
El nostre sindicat rebutja l’ERO i exigeix la seva retirada. Ens oposem als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposen tant les novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis.7