La planta de NYLSTAR ja compta amb 80 treballadors després de la represa de l’activitat industrial.

Consolidat l’acord signat per la UGT i Nylstar per a la continuïtat de la companyia, que ha evitat els acomiadaments previstos

El passat mes de juliol Nylstar va presentar un ERO per acomiadar 155 treballadors. Inicialment, el nostre sindicat s’hi va oposar, no acceptant el pla industrial que presentava la companyia. Finalment, la UGT i Nylstar van arribar a un acord, ratificat pels treballadors, que permetia transformar l’expedient d’extinció en un expedient temporal, i fixar els terminis en els quals la companyia havia d’aportar les inversions necessàries per a reobrir la fàbrica.

Aquest acord comença a donar els seus fruits. Ara, després de la reanudació de l’activitat industrial a la planta de Blanes (Girona), ja hi ha 80 treballadors treballant-hi. Una xifra que suposa el 33% més dels 60 que Nylstar preveia amb la presentació del seu ERO d’extinció inicial.

Les perspectives són de creixement. El 7 de desembre l’empresa ha presentat un nou ERO temporal amb l’objectiu de no acomiadar treballadors i de reincorporar-los a mesura que es vagin incrementant les vendes.

La UGT negociarà aquest expedient amb el mateix objectiu amb què va arribar a l’acord de l’estiu: que es consolidi el projecte industrial a Nylstar Blanes i el repartiment de l’afectació entre els treballadors i les treballadores, sense que cap d’ells quedi en situació de vulnerabilitat per motius de consum o afectació de desocupació.