La plantilla de Bacardi farà vaga indefinida a partir del dia 29

Els treballadors es mobilitzaran perquè la direcció retiri l’ERO i presenti un pla de viabilitat i el manteniment dels llocs de feina

Aquest matí els treballadors i les treballadors de Bacardi han aprovat en assemblea la convocatòria d’una vaga indefinida a partir del dia 29 de febrer com a mesura de pressió perquè la direcció de l’empresa retiri l’ERO i presenti un pla de viabilitat del centre i el manteniment dels llocs de treball.

L’empresa va anunciar la setmana passada el tancament de les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet (Vallès Oriental) i el trasllat de la producció a Itàlia. Aquest tancament de la part productiva suposa l’acomiadament de 82 treballadors i treballadores.

L’empresa ha adduït causes organitzatives i productives, però la UGT de Catalunya ha rebutjat el tancament i l’ERO perquè considerem que no està justificat en la documentació presentada, ja que la direcció de Bacardi només ha mostrat comparatives de la planta de Mollet amb la planta d’Itàlia, però no amb la d’Alemanya i França. Aquest expedient només és possible gràcies a la reforma laboral del PP, ja que ho passaria cap autorització de l’administració.

A més, ens preocupen els 201 treballadors restants, d’oficines, perquè l’empresa no planteja cap pla que faci viable el futur del centre de treball.

La propera reunió entre el comitè i la direcció de Bacardi tindrà lloc el divendres 26 de febrer.