Principi d’acord grup Codorniu

El principi d’acord permet rebaixar el nombre d’afectats per l’ERO de 93 a 71 persones, la majoria de les quals es podran acollir a prejubilacions

Els comitès d’empresa i la direcció del grup Codorniu han arribat aquesta matinada a un principi d’acord sobre l’ERO presentat per l’empresa i que permet reduir de 93 a 71 les persones afectades per l’expedient: 18 a les oficines d’Esplugues, 2 a Nuviana, 6 a Raimat, 38 a Sant Sadurní i 7 a Riudabella.

Segons aquest principi d’acord, 46 treballadors podran acollir-se a un pla de prejubilacions a partir dels 56 anys. L’empresa els complementarà la prestació mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, amb un coplement que va gradualment del 70% al 90% en funció de l’edat (dels 56 als 60 anys). A 10 treballadors que el 2017 compleixen els 61 anys se’ls farà un contracte relleu, motiu pel qual queden desafectats de l’expedient.

Els 25 treballadors i treballadores restants seran acomiadats amb una indemnització de 35 dies per anys, amb un màxim de 26 mensualitats, una indemnització molt per sobre de la plantejada per l’empresa inicialment. L’extinció de contractes es produirà de l’1 de juny al 31 de desembre de 2017.

Demà dimecres, 31 de maig, a les 10 hores tindrà lloc una assemblea que reunirà les diferents plantilles al centre de Sant Sadurní per decidir si accepten aquest principi d’acord, que permet desconvocar la vaga prevista per a demà.

La UGT valora positivament l’acord, el millor a què es podia haver arribat en aquestes circumstàncies, que ha permès reduir el nombre inicial d’afectats i oferir a una bona part un pla de prejubilacions.