UGT FICA de Catalunya denuncia BonÀrea davant la inspecció de treball per cessió il·legal de treballadors

UGT FICA de Catalunya ha denunciat el grup BonÀrea – Corporació Alimentària Guissona, SA (CAGSA) davant la Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors i treballadores a diferents centres de treball de Catalunya: centre productiu de Guissona, fàbriques de pinso a Les Pallargues (La Segarra), Lleida i Reus; granja Sant Guim de Freixenet (La Segarra); delegacions/cash a Gavà, Lleida, Manresa, Montcada i Reixac, Reus, Santa Susanna i Tortosa; i botiga a Mollerussa.

En total són 316 treballadors i treballadores que han estat subcontractats per les empreses Adecco Outsourcing (177), Randstad (105) i CTC (34) dins d’aquests centres de treball. Les tasques que realitzen en aquests centres de treball són activitats laborals pròpies de la companyia BonÀrea. A més, els treballadors i les treballadores d’aquestes empreses subcontractades presten el seu servei en els centres de treball de BonÀrea, dirigits i organitzats pels responsables de BonÀrea, i seguint els mateixos torns i horaris que la resta de la plantilla, amb qui comparteixen també vestidors i menjadors.

No hi ha, doncs, cap diferència entre uns i altres. Per aquesta raó, entenem que la vinculació laboral entre aquests treballadors i treballadores i la companyia BonÀrea respon a una clara cessió il·legal de treballadors.

BonÀrea està fent servir el mateix modus operandi que al seu moment va utilitzar el Grupo Jorge, passant els treballadors de les falses cooperatives a empreses mercantils, fet que la UGT FICA vam denunciar en el seu moment davant la Inspecció de Treball, que va obligar el Grupo Jorge a internalitzar tots els treballadors i treballadores a les empreses del grup.