Acció de protesta UGT-Terres de lleida davant de l’antic primayor per denunciar la situació del sector carni

El sindicat assegura que no pararan les protestes fins que s’arribi a una solució

La UGT-Terres de Lleida s’ha concentrat aquest dimarts al migdia davant de l’escorxador de Mollerussa –antic Primayor- per protestar contra les dures condicions laborals dels treballadors d’aquesta i de la majoria de les falses cooperatives del sector carni. Durant la mobilització, a la qual s’han sumat desenes de persones, s’han pogut sentir càntics com ‘No a les falses cooperatives’, ‘A Lleida no volen esclavitud’, ‘Cooperatives explotadores’, ‘Volem que s’apliqui l’estatut’ i ‘No volem mà d’obra barata’, entre altres consignes.

Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA UGT de Lleida, ha explicat que la protesta és només una de les mobilitzacions que tenen previstes per denunciar la situació que es viu en el sector carni. “Des de la crisi fins ara, ha crescut, i molt, el nombre de falses cooperatives i falsos autònoms. Una situació que no podem permetre que continuï així”, ha denunciat.

Segons Rodríguez, actualment els escorxadors el que fan és eliminar llocs de treball fixos i contractar falsos autònoms. “Uns treballadors que no tenen drets laborals, que han de treballar més de 10 hores diàries per assegurar-se un sou digne, que no tenen dies de festa i que no poden dir la seva perquè sinó els fan fora. I això és il·legal”, apunta Rodríguez, qui assegura que a aquestes lamentables condicions s’hi suma el fet que no cobren cap plus de nocturnitat, perillositat… I afegeix: “Treballen en unes condicions tercermundistes”.

Per això, ha anunciat que des del sindicat UGT-Terres de Lleida no pararan de mobilitzar-se fins que la situació millori i s’apliqui la nova llei de cooperatives. “Volem que la Generalitat desclassifiqui totes les falses cooperatives aparegudes en els últims anys i que els treballadors formin part de l’empresa i, per tant, tinguin totes les condicions i els drets que els hi pertoca”, ha apuntat.