Acord a l’ERO de Lacrem (Farggi – Menorquina) i Dachy, ratificat àmpliament per la plantilla

Els sindicats i la direcció de les empreses Lacrem -fabricant de la marca de gelats Farggi- i Dachy (ambdues del Grup Farga) van arribar divendres a un preacord per a l’ERO presentat per acomiadar, inicialment, 153 treballadors i treballadores, després de la compra, fa uns mesos, de Menorquina (negoci de gelats del Grup Kalise).

Això va comportar la desconvocatòria de la vaga prevista per a ahir i avui, i la celebració d’assemblees amb la plantilla dels tres centres de treball, que finalment han ratificat el preacord. Els vots a favor han estat el 72% a la fàbrica del Poblenou de Barcelona, el 77% a Santa Perpètua de Mogoda i el 94% a Palau-Solità i Plegamans. En total, als tres centres hi treballen 665 persones; 13 pertanyen a l’empresa Dachy (ubicada a la fàbrica del Poblenou) i la resta a Lacrem, repartides entre els tres centres catalans.

L’acord suposo la reducció del acomiadaments en 28 persones, de manera que finalment seran 125. Aquests 28 llocs de treball eren els que l’empresa pretenia eliminar per substituir amb treballadors d’empreses externes, una línia vermella que la UGT – FICA de Catalunya ha mantingut des de l’inici de les negociacions.

Dels acomiadament, 49 resulten de les duplicitats de llocs de treball, ja que l’empresa tancarà el centre del Poblenou i reubicarà els treballadors a les altres dues fàbriques. Aquestes persones rebran una indemnització de 29 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats.

La resta, 76, seran conversions contractuals de fixos a fixos-discontinus, però, al contrari del que volia l’empresa, aquestes treballadors rebran una compensació econòmica i una garantia de set mesos d’ocupabilitat mínima els anys 2018 i 2019.