ACS garanteix a UGT FICA que es mantindrà l’ocupació i les condicions dels treballadors de Serveis Industrials després de la seva venda

El secretari general d’UGT FICA, Pedro Hojas, i el secretari general d’UGT FICA Madrid, Marià Foia, han mantingut avui una reunió amb el president d’ACS Serveis Industrials, Eugenio Llorente, i amb el seu conseller delegat, José María Castillo, per a conèixer de primera mà la marxa del procés de venda de la divisió industrial d’ACS al Grup francès Vinci i traslladar la preocupació del Sindicat davant aquest procés.

En la reunió, tots dos dirigents sindicals han reclamat informació sobre la situació actual de la venda i han sol·licitat garanties que es respectarà tant el nivell d’ocupació existent en l’actualitat com les condicions laborals dels més de 48.000 treballadors i treballadores amb què compten les empreses integrades en els Serveis Industrials a tot el món, dels que 22.000 ocupacions es troben al nostre país.

Tant Pedro Hojas com a Marià Foia han assenyalat la necessitat que es tinguin en compte els interessos dels treballadors afectats per la venda i que en aquest procés no es produeixi cap minvament en el nivell d’ocupació actual ni en els drets adquirits per les plantilles, al mateix temps que han insistit en la importància de mantenir la capacitat industrial de les empreses de la divisió, donat l’abast de l’activitat que desenvolupa el Grup ACS al nostre país.

Per part d’ACS, tant Eugenio Llorente com José María Castillo, han assegurat que la venda de Serveis Industrials es troba en fase preparatòria, encara no definitiva, i que la intenció d’ACS és mantenir l’ocupació existent en les empreses que conformen la divisió industrial, així com l’organigrama i la gestió actuals. En aquesta línia, també han garantit, a preguntes d’UGT FICA, el manteniment dels més de 26.000 ocupacions de la divisió industrial que treballen repartits entre més de cinquanta països de tot el món.

A més, han assenyalat que la venda de Serveis Industrials a Vinci no suposarà pèrdua d’ocupació ni drets per als treballadors i treballadores afectats.

Totes dues parts s’han emplaçat a mantenir futurs contactes per a conèixer els avanços del procés i el contingut dels acords que afectin els treballadors.

via: https://www.ugt-fica.org