Bloqueig en les negociacions del conveni de LEAR CORPORATION HOLDING SPAIN SLU

La plantilla de l’empresa, líder en sistemes elèctrics i de tecnologia automotora, aprova les mobilitzacions

Després de 6 mesos de negociacions sobre el conveni col·lectiu, el comitè d’empresa Lear Corporation Holding de Valls, s’ha vist obligat a interrompre-les, ja que la part empresarial es nega a adaptar mínimament els salaris a la conjuntura actual.

Davant un IPC disparat i unes pèrdues de poder adquisitiu del 5,5% corresponent a l’any 2021, i amb un IPC actual al voltant del 10%: l’empresa Lear Hòlding Corporation ofereix a la plantilla un 0% de Gener a juny de 2022 i un 1,5% de juliol a desembre. A més, l’empresa sol·licita un increment de la jornada irregular en 6 dies, a més de la revisió dels complements salarials a la baixa.

Amb aquesta situació de falta de compromís i davant, segons el que considera el comitè, una falta de respecte a les treballadores i treballadores i després de 9 reunions de conveni sense arribar a un mínim acostament, el comitè d’empresa de Lear Holding Corporation ha dut a terme el passat 29 de setembre assemblees amb la plantilla per a explicar la situació. En aquestes, es van aprovar les mobilitzacions que en un principi, podrien acabar en convocatòries de vaga i s’iniciarien en breu.

La plantilla de Lear, està treballant amb salaris estancats des de fa 3 anys, malgrat la inflació de l’any 2021 i 2022, i a gran part d’ella se li apliquen flexibilitats de manera abusiva arribant a treballar 12 dies seguits.