Conveni del metall de Barcelona: primera reunió negociadora

Ahir es va produir la primera reunió de la comissió negociadora del metall de Barcelona una vegada resolta  l’actualització salarial de 2021 mitjançant la signatura de taules i la seva publicació.

La reunió plenària d’ahir va servir per presentar la plataforma reivindicativa conjunta i poder explicitar els objectius sindicals en aquest procés de negociació:

  • Avançar objectivament en la igualtat efectiva als sector del metall
  • Fiançar la disputa d’espais de gestió del treball
  • Condicions de treball i intervenció com a garant del poder adquisitiu
  • Seguir lluitant contra la precarietat laboral
  • Dotar d’eines a la classe treballadora per una transició justa en el canvi de model productiu i energètic

Un a un vàrem explicar els blocs en els que volíem abordar la negociació i amb quins criteris crèiem que s’havien de desenvolupar.

En acabar la presentació sindical de la plataforma reivindicativa, la UPM pren la paraula i en la  seva línia habitual comença a respondre directament, no sobre els continguts de la plataforma, sinó sobre els objectius sindicals, per deixar clar que no comparteix els mateixos, en especial aquells que suposin més drets de participació o els que tinguin cost econòmics.

Companyes i companys, se’ns gira feina. En aquesta situació socioeconòmica actual, plena de canvis al món de la indústria i del treball en general, amb les incerteses que totes veiem, tenim una patronal que prefereix posicionar-se en el No més absolut. La formació necessària per transitar cap a un model productiu més sostenible, l’afiançament d’eines com el conveni col·lectiu per garantir aquesta transició amb justícia, no estan presents en la seva estratègia.

Tocarà obligar a aquesta  patronal a que assumeixi la seva responsabilitat. Per la força haurem de fer pedagogia a la UPM i ensenya’ls que volem un conveni que asseguri el futur industrial de Barcelona, i que serveixi per recuperar espais de avantguarda social vinculats a l’ocupació de qualitat dels sectors industrials que representem.

ARA TOCA EMPÈNYER PER TENIR UN CONVENI JUST !!!!!