Des del 28 de novembre les dones treballem gratuïtament

Des de la UGT FICA de Catalunya volem denunciar que des del dia 28 de novembre i fins el 31 de desembre les dones treballem gratuïtament. Aquesta és una manera de posar de relleu que la bretxa salarial malauradament és una realitat al nostre món laboral.

Segons les darreres dades de l’Eurostat, les dones cobrem un 13% de mitjana menys que els homes realitat que equival a aproximadament un mes i mig de salari a l’any. Malgrat que fa més de 45 anys que existeix una legislació laboral europea sobre la igualtat salarial entre homes i dones, la bretxa salarial a la UE continua sent inacceptable.

Des de la UGT FICA exigim una Directiva sobre  transparència salarial que revaloritzi els llocs de treball que habitualment ocupem les dones.

A més a més volem recordar que les empreses tenen l’obligació de complir amb  el Real Decreto 902/2020 d’igualtat retributiva entre dones i homes , que permetrà  que las persones coneixin la bretxa salarial que existeix en els centres de treball i les discriminacions salarials. També apel·lem a la inspecció de treball per que actuï.