EL COMITÈ D’EMPRESA DE ZONA FRANCA I MONTCADA ACUSA LA DIRECCIÓ DE NISSAN MOTOR IBÉRICA D’UTILITZAR L’ESTRATÈGIA DE LA POR I D’APOSTAR PEL XANTATGE I LA IMPOSICIÓ

Davant el preavís de la direcció de Nissan Motor Ibérica de proposar un ERO d’extinció, el Comitè d’Empresa dels centres de Zona Franca i Montcada manifesten:

Recriminem la manera de procedir de la direcció, un cop més, comunicant accions traumàtiques i utilitzant l’estratègia de la por vers els treballadors i les treballadores comunicant la voluntat de presentar un ERO el darrer dia de vacances.
El Comitè d’Empresa ha mostrat fins a l’últim moment la seva predisposició a continuar la negociació, però la direcció s’hi ha negat.
El curt període de negociació (només quatre reunions) i el canvi de manera de procedir de la direcció pel que fa a mesures voluntàries a les quals feia al·lusió per a la resolució de l’excedent de plantilla fa escassament una setmana en relació a la situació que en realitat s’ha acabat produint, mostra clarament de mala fe premeditada davant la negociació del conveni col·lectiu i l’excendent de plantilla anunciat per Nissan.
El Comitè d’Empresa vol negociar i garantir el futur de les plantes i dels seus treballadors i treballadores i pactar unes prejubilacions amb garanties i dignes per als de major edat.
Condemnem la manera de procedir, ja habitual per aquesta direcció, de negociar en un marc de diàleg, honestedat i claredat en els plantejaments, sinó més aviat d’imposició i xantatge, tancant d’aquesta manera qualsevol espai de negociació i de possibles acords.

Com ja hem demostrat en tot el procés de negociació, el Comitè d’Empresa farà front a les negociacions amb la voluntat ferma de resoldre el conflicte de forma negociada i consensuada. Però evidentment, i davant l’acció tan agressiva que suposa la presentació d’aquest ERO d’extinció d’ocupació, des del Comitè d’Empresa consensuarem i promourem mobilitzacions que es realitzaran a la tornada del període festiu que ara comença.
La culminació d’aquestes mobilitzacions es produirà el proper dia 11 de maig coincidint amb la celebració del Saló de l’Automòbil de Barcelona, on farem saber al sector, l’opinió pública i als mitjans de comunicació la manera de fer d’aquesta multinacional amb els seus treballadors i treballadores.
Esperem no veure’ns obligats a fer aquestes accions i que l’actitud de la direcció de la companyia sigui l’adequada i que estigui a l’alçada de la responsabilitat social que hauria de mostrar.