Èxit de la concentració a l’empresa COVESTRO

Desprès de la signatura del XXè Conveni General de la Indústria Química, a la empresa COVESTRO de Tarragona i Barcelona s’està negociant l’acord complementari del conveni. Desprès de més de 7 reunions on s’han produït avenços en matèries substancials com teletreball, jubilació parcial o desconnexió digital, la part patronal s’ha enrocat en la negativa de negociar temes relacionats amb la reducció de jornada pel personal a torns. Aquestes persones tenen una jornada superior en 28 hores anuals a les persones que no realitzen aquesta modalitat.

La empresa intercanvia la possibilitat de disminuir la jornada amb reduir als mínims la seguretat de les plantes, un fet que posa en risc als treballadors i treballadores.

Per part de la UGT Fica de Catalunya és totalment inacceptable mercadejar amb la seguretat dels treballadors i treballadores. I més quan la empresa el passat 8 de juliol va anunciar una inversió de 225 milions d’euros a la nostra empresa.

Per aquest motiu, el passat 21 de juliol la secció sindical va convocar una concentració a les portes de la empresa per exigir que es ratifiqui aquesta postura.