FELIPE BARRERA REP LA MEDALLA AL TREBALL PRESIDENT MACIÀ

Ahir el Govern de la Generalitat va concedir la Medalla al Treball President Macià, entre d’altres, a Felipe Barrera, secretari comarcal de la UGT del Barcelonès Nord.

Des de la nostra organització ens sentim plenament orgullosos que Barrera hagi estat reconegut amb aquest guardó pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l’impuls de l’economia catalana.

Felipe Barrera va néixer l’any 1948 a Morón de la Frontera (Sevilla) i l’any 1966 es va traslladar a Barcelona. Aquell mateix any inicia la seva trajectòria laboral com a aprenent de soldador a l’empresa Copisa (subcontractada de FECSA) a Sant Adrià del Besòs. L’any 1969 comença a treballar a l’empresa Táver Instaclack Internacional, també a Sant Adrià del Besòs i dedicada a la fabricació de càmeres frigorífiques i frigorífics a butà, com a oficial de segona de soldadura i després com a oficial de primera. En aquesta empresa hi va treballar fins que es va jubilar l’any 2013.

Pel que fa a la seva dilatada trajectòria sindical, l’any 1977 s’afilia a la UGT de Catalunya i l’any següent és escollit delegat de personal de la seva empresa. L’any 1979 és escollit secretari d’Acció Sindical del Sindicat Local de la Federació del Metall de la UGT de Sant Adrià del Besòs. L’any 1981 és escollit secretari general de la Unió Local de Sant Adrià del Besòs. L’any 1982, arran de la fusió dels territoris del Barcelonès Nord amb el Maresme, és escollit secretari d’Acció Sindical de la Unió Intercomarcal Barcelonès Nord-Maresme. L’any 1985 és escollit secretari general del Sindicat de Metall del Barcelonès Nord. L’any 1991 s’unifiquen els territoris de la UGT del Barcelonès Nord-Maresme amb el Vallès Oriental i és escollit secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la Unió Intercomarcal Nordoriental-Maresme. Finalment l’any 2000 és escollit secretari comarcal de la Delegació de la UGT del Barcelonès Nord, càrrec que ostenta en l’actualitat.