Isabel Martínez, actual secretaria General de la UGT FICA Girona i antiga secretaria general de la MCA, rep la medalla Francesc Macià

El dia 4 de juny i de les mans del President de la Generalitat, MHP Pere Aragonés i del Conseller d’empresa i treball, Roger Torrent, Isabel Martínez va rebre la medalla Francesc Macià a tota una vida dedicada a la classe treballadora.

Isabel Martínez, va cursar la llicenciatura d’econòmiques a la UB fins a l’any 1984. La seva carrera professional es va desenvolupar des del 1987 a l’empresa SEAT SA, sent escollida delegada sindical l’any 1994 de la UGT de Catalunya al taller de pintura de Zona Franca. L’any 1998 va ser escollida secretària nacional al Xè Congrés de Girona entrant a formar part del secretariat nacional de l’organització i l’any 2000, va ser escollida com a secretària de política sindical a la federació del Metall i la Construcció (MCA), participant activament en les reivindicacions dels contractes i subcontractes del metall en el sector de petroquímiques de Tarragona. De fet, va ser la primera dona en presidir un congrés de la UGT de Catalunya a Tarragona l’any 2002. L’any 2007, va ser escollida secretària general de la Federació del Metall i la Construcció (MCA) sota el gran repte de lluita contra la crisi de la construcció (l’any 2008) i la lluita contra la sinistralitat.

Durant la seva trajectòria sindicalista, va negociar convenis de Nissan i Alsthom, entre d’altres del conveni del metall de les quatre províncies de Catalunya. També, va participar en els EORS d’empreses tan important com Sharp, Sony, Delphi, General Cable, Ultimat Vidrios, entre d’altres. Actualment, la Isabel és secretària general de la Federació d’Indústria, Construcció i Afins a la UGT Comarques Gironines.

Des de la UGT FICA de Catalunya volem enviar la nostra més sincera enhorabona.