La pressió sindical aconsegueix que l’ajuntament de Blanes es comprometi per escrit a què els terrenys de Nylstar continuïn sent industrials

El comitè d’empresa de Nylstar i la UGT Comarques Gironines es feliciten que l’Ajuntament de Blanes s’hagi compromès per escrit a què els terrenys on s’ubica la fàbrica continuïn sent industrials.

Gràcies a la pressió sindical i a la mobilització de la plantilla i dels veïns de Blanes –especialment amb la manifestació de dimecres passat-, totes les forces polítiques amb representació municipal han signat un plànol dels terrenys de la factoria per ratificar que amb l’actual revisió del POUM no es modificaran els usos, i evitar que els propietaris de la factoria puguin especular amb els terrenys. La signatura va tenir lloc divendres a la tarda durant la celebració d’una Junta de Portaveus Extraordinària en què també van participar membres del comitè d’empresa de Nylstar, treballadors i representants de la UGT Comarques Gironines.

Les signatures es van fer en un plànol que data del 21 de març del 2013, on es recullen els terrenys de la factoria tal com es vol que continuïn reflectits en la revisió del POUM que s’està efectuant: amb usos industrials. L’altra característica que no s’alterarà és que el pla de millora urbana és integral, ja que es tracta d’un polígon sencer que no es pot trossejar. Així, el compromís total dels 21 regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes ha quedat recollit per escrit.

Des del nostre sindicat venim denunciant que l’ERO presentat per la direcció de Nylstar per acomiadar 155 treballadors i treballadores és un tancament encobert amb un possible interès especulatiu al darrera, ja que amb només 61 treballadors i sense una injecció de capital l’activitat productiva de la fàbrica és inviable.

Des de la UGT considerem que compromisos com el de l’Ajuntament de Blanes són molt importants per al futur econòmic i social de la comarca, que necessita indústria i ocupació de qualitat.