La UGT FICA aconsegueix que el TSJC reconegui com a no recuperables les 12 hores de permís del conveni de metall de Barcelona

El passat 26 de maig, la UGT FICA De Catalunya va interposar un conflicte col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) per vulneració de l’aplicació del conveni col·lectiu.En aquest cas, i d’acord amb l’art. 67 c. del citat conveni, es contemplava dins de l’apartat de permisos: un permís retribuït de 12 hores/any de lliure disposició. La patronal va interpretar, amb mala fe manifesta, que aquestes 12 hores eren recuperables. A la sentència, publicada ahir, la justícia va avalar la posició sindical manifestant que les 12 hores de permís no són en cap cas, recuperables.
Des de la UGT FICA de Catalunya lamenten profundament la judicialització que la UPM està duent a terme sobre l’aplicació del conveni col·lectiu, vulnerant reiteradament drets que prèviament ha reconegut. La justícia només ha fet que avalar les tesis de la UGT FICA.
Des del sindicat, s’anima als treballadors i treballadores del sector del metall de Barcelona a fer ús d’aquest permís que ha costat tant de reconèixer i la UGT FICA es felicita per aquesta gran fita que avala la lluita del sindicat per defensar els drets de la classe treballadora.