La UGT FICA de Catalunya continuarà plantant cara davant la manifesta il·legalitat del conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya que no respecta el SMI

El conveni agropecuari de Catalunya afecta a 36000 treballadors i treballadores més els temporers i temporeres itinerants que poden ser unes 20000 persones més

L’any 2020 es signava el darrer conveni agropecuari de Catalunya. Les constants modificacions legals, han fet que totes  les categories professionals es trobin en aquests moments per sota del SMI fet que va ser denunciat per la nostra organització. LA UGT FICA de Catalunya hem demandat davant el TSJC a les tres patronals del sector agrari, Unió de Pagesos, Jarc i l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, per la seva negativa a actualitzar els salaris dels anys 2021 i 2022 provocant una pèrdua adquisitiva dels treballadors i treballadores de gran importància. Posteriorment la nostra organització va aplaçar la data de judici per ampliar la demanda i incorporar-hi la actualització salarial del 2023, tenint com a nova data de judici el 20 de juny de 2023.

Davant la negativa de les patronals a cedir, vam forçar una reunió de la comissió negociadora del conveni en data 28 d’abril en la qual vam proposar increments salarials del 6,5% pel 2021, 5,7% pel 2022 i l’adequació de salaris al SMI pel 2023.

Desprès de mobilitzacions davant de la seu d’Unió de Pagesos,  que es la patronal majoritària al sector, i conjuntament amb la denuncia judicial de la UGT, la nostra organització intensificarà les seves accions per pressionar a les patronals. Ahir a la  tarda va tenir lloc una nova reunió i com sempre la patronal s’ha tancat en banda. Des de la UGT FICA de Catalunya no descartem cap acció per que no es possible que a la Catalunya del segle XXI hi hagi treballadors/es que cobrin per sota el salari mínim, que es la xifra considerada com el seu nom indica mínima per la supervivència.