La UGT FICA de Catalunya denuncia davant del TSJC el conveni Agropecuari de Catalunya per tenir els salaris per sota el SMI

Aquesta setmana els serveis jurídics de la UGT FICA de Catalunya han interposat una demanda davant del TSJC per vulneració sistemàtica dels drets dels treballadors i treballadores del sector, al tenir a les taules salarials del conveni agropecuari de Catalunya totes les categories professionals per  sota del Salari Mínim Interprofessional.

La nostra organització s’ha vist abocada a interposar aquesta demanda després del fracàs de les negociacions a la comissió paritària del conveni i de la mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). En aquest sentit, volem posar en evidencia la nul·la capacitat per al diàleg que ha demostrat la patronal i la seva voluntat de bloquejar qualsevol acord.

Les persones treballadores que estan afectades pel conveni, pateixen en primera persona la manca de diàleg de la patronal, ja que cobren salaris de misèria, fet que s’agreujarà quan entri en vigor el SMI per al 2024, i la seva revalorització del 5% acordada pel Govern i pels Sindicats.

Des de la UGT FICA de Catalunya exigim que la patronal del sector s’assegui a pactar la revaloració dels salaris i no descartem qualsevol mecanisme de pressió que tinguem a les nostres mans. Entenem que es vergonyós que al s. XXI a l’Estat hi hagi salaris que com el seu nom bé indica estiguin per sota del llindar mínim.