El 5è Comitè Nacional de la UGT FICA exigeix al Govern que posi damunt de la taula solucions per les conseqüències de la sequera a la indústria i als llocs de treball

Aquest dijous 18 s’ha celebrat a Barcelona el 5è Comitè Nacional de la UGT FICA de Catalunya.

En la seva intervenció, el Secretari General de la Federació, Antonio Rudilla, ha posat el focus en l’afiliació i la seva importància així com en els bons resultats de les eleccions sindicals que fan que la nostra organització cada dia sigui més representativa. S’ha valorat molt negativament els resultats de salut i seguretat laboral que han derivat amb més morts i accidents.La salut mental, ha demanat sigui considerada també una enfermetat professional.

Un dels temes cabdals per la UGT FICA, són les conseqüències que tindrà la sequera en la indústria i el camp i conseqüentment amb els llocs de treball.Cal que el Govern posi damunt de la taula solucions per minimitzar l’impacte.

En l’apartat de negociació col·lectiva, ha considerat lamentable que totes les categories del conveni agropecuari estiguin per sota el SMI.Tambe ha remarcat la negativa de la patronal del metall d’ aplicar el permís retribuït pactat al conveni, de 12 hores.Despres de guanyar una sentència al TSJC, continuen negant-se a aplicar-ho.Per aquest motiu ha fet  una crida per que es demani a les empreses per demostrar que el necessitem.

Finalment, A.Rudilla ha posat de relleu la importància de les eleccions europees.La majoria de polítiques laborals i industrials deriven de les decisions preses a Brussel·les.Per això, cal construir una majoria progressista.També hem d’exigir que les ajudes i subvencions europees vagin linkades amb la responsabilitat social de les empreses.

Per acabar ha recalcat que Europa sempre ha sigut un bastió contra l’extremadreta.Per això cal participar massivament a les eleccions per frenar les portes al feixisme

El Comitè Nacional ha aprovat una resolució de suport als companys/es de DANONE