Onada de calor: la UGT FICA exigeix la jornada intensiva a la construcció

Aquest divendres segons les previsions meteorològiques s’assoliran pics de calor inaudits per l’època de l’any que som. Aquest fenomen s’ha tornat cada cop més freqüent al nostre país.

Els treballadors i treballadores de la construcció, treballen a la intempèrie, amb esforços físics continuats i són les principals víctimes d’aquesta situació.

Preveient aquesta situació, la UGT FICA de Catalunya, va començar a treballar a través de la mesa de la sinistralitat possibles solucions, ja que considerem que l’anticipació i planificació pot salvar vides.

Malgrat les continues exigències de la UGT FICA de Catalunya, la patronal segueix inamovible en la consideració que quan s’assoleixen temperatures superiors als 31 graus es procedeixi a fer jornada continuada. La majoria de les CCAA de l’Estat i de les seves patronals ja contemplen aquesta possibilitat.

Malauradament, cada any hi ha treballadores que son ferits de gravetat o fins i tot un cop de calor els porta a la mort. Per aquest motiu si el clima evoluciona, exigim que la patronal també ho faci. L’immobilisme patronal no és cap solució. Després de reiterades reunions no hi ha cap moviment, realitat que podria portar a considerar-los còmplices de qualsevol ferit o mort que hi pugui haver.