Quatre treballadors han mort en el sector de la construcció en menys de 30 dies

Tot i la pandèmia, durant el 2020 (fins al mes d’octubre) 15 persones van perdre-hi la vida  

UGT FICA de Catalunya lamenta profundament la mort de 4 treballadors del sector de la construcció en menys de 30 dies. És un sector altament castigat per la sinistralitat per la precarietat laboral i on, malauradament, es posa de manifest per la xifra de morts a la feina.
L’any 2019, 19 treballadors i treballadores del sector de la construcció van perdre la vida al seu lloc de feina L’any 2020, amb les aturades per la Covid i fins al mes d’octubre (encara no estan registrats els de novembre i desembre), van ser 15 les persones que van perdre la vida a la feina en el sector de la construcció.

UGT FICA de Catalunya exigeix un canvi radical en relació amb l’administració per abordar aquesta xacra i sobretot un canvi en la dinàmica de treball que té la mesa de sinistralitat de la construcció en la qual hi participem, per garantir el compliment de la normativa i per aconseguir una major presència del nostre sindicat en el sector de la construcció a través de la figura del delegat o delegada territorial. 

La sinistralitat no es redueix només amb declaracions de bones intencions en reunions inacabables. Ni tampoc responent que no hi ha diners quan s’exigeix que es reforci la Inspecció de Treball. Ni demanant que no es ciminalitzi les empreses infractores quean demanem campanyes dures de conscienciació. Les campanyes que actualment du l’adminsitració en matèria de seguretat no estan servint de res. Calen polítiques dures i contundents per aconseguir reduir la sinistralitat i és necessari que se’ns obri la porta per participar en la vigilància de les condicions de treball del col·lectiu.