La sinistralitat laboral s’acarnissa amb la indústria, fins i tot en pandèmia: dels 9 morts de 2019 als 21 de 2020.

UGT FICA de Catalunya denunciem la desídia de l’administració i la manca d’escrúpols d’algunes empreses per garantir la seguretat i la salut laboral dels seus treballadors i treballadores

Fins al mes de novembre de 2020 (darreres dades registrades) 21 persones van morir a la feina en el sector de la indústria, més del doble de les que hi van perdre la vida a la feina al 2019. Contra tota la lògica, al llarg del 2020. Malgrat les aturades per la pandèmia i la destrucció d’ocupació del sector, les morts com a conseqüència d’accidents laborals en aquest sector no només no han disminuït, sinó que ha augmentat alarmantment tot i l’aturada industrial causada pel confinament i pel tancament d’empreses, que han deixat o deixaran sense feina milers de treballadors i treballadores.

Des que al 1997 Eurostat, l’oficina europea d’estadística, va publicar per primera vegada les dades de sinistralitat laboral dels diferents països de la UE, Espanya es troba a la cua en matèria de seguretat i salut a la feina a causa dels seus alts índexs de sinistralitat. Per això, des de la UGT FICA de Catalunya denunciem la desídia de l’administració i la manca d’escrúpols d’algunes empreses. Fa anys que exigim una major implicació per part de les administracions per frenar la sinistralitat laboral. La mort d’aquests treballadors i treballadores no pot reduir-se a una simple estadística; rere cada accident laboral hi ha una vida.