Reunió UGT FICA Catalunya amb Generalitat per la mala gestió y el col·lapse de les ITV

Des del sindicat UGT-FICA informem de la reunió mantinguda

Des del sindicat UGT-FICA informem de la reunió mantinguda amb la Direcció General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, responsable de la Inspecció Tècnica de Vehicles. Aquesta reunió va ser fortament demanada pels treballadors de molts centres de treball de ITV, pel col·lapse de les estacions d’inspecció i com s’estan gestionant.

Durant la reunió es van abordar per les dues parts els temes que més preocupen sobre el funcionament de les estacions d’ITV, els forts increments de durada de les inspeccions dels darrers anys, producció, plantilles, equipaments, …, molts dels temes en part coneguts per la Direcció General, però d’altres no tant. Per als responsables de la Generalitat tot gira sobre un mateix eix, que és la realització correcta de les revisions dels vehicles seguint les instruccions donades, és la qüestió fonamental que més els preocupa i que  la  Direcció General va voler posar especial èmfasi, i cap circumstància pot justificar l’incompliment d’aquesta obligació, els operadors han de poder adaptar-se als canvis que hagin, i a efectes de fer un seguiment més acurat de la realització correcta de les inspeccions tenen previst incrementar els controls a les estacions.

Després d’aquesta primera trobada, tant la Direcció General d’Energia i Seguretat Industrial com la UGT-FICA vam coincidir i acordar mantenir el contacte, i trobar-nos periòdicament per analitzar com evolucionen les qüestions més problemàtiques.

A la UGT com a sindicat ens preocupa que l’exagerat i descontrolat augment del temps de durada de les inspeccions algunes empreses operadores l’han fet recaure totalment sobre les espatlles dels treballadors, amb tota la responsabilitat que això comporta, però no estem disposats a tolerar-ho i seguirem treballant per evitar-ho. A la vegada, i repetidament, a moltes estacions no s’estan respectant ni drets ni horaris legalment establerts, imposicions que no es poden aplicar sense el vostre consentiment i acord, al respecte estarem atents a les vostres reclamacions per denunciar-ho.