UGT – FICA de Catalunya denuncia la descoordinació en la comunicació i les actuacions posteriors en els darrers accidents

UGT – FICA de Catalunya denuncia la descoordinació en la comunicació i les actuacions posteriors en els darrers accidents a les empreses Carburos Metálicos a la Pobla de Mafumet, el 31 de maig, i Miasa a Tarragona, aquest dissabte, i l’activació parcial del PLASEQCAT, i exigeix una reunió urgent amb el delegat de la Generalitat a Tarragona.    

L’accident del passat 31 de maig a l’empresa Carburos Metálicos de la Pobla de Mafumet va causar la defunció d’un treballador, un altre molt greu i nou de lleus, i va afectar principalment treballadors d’empreses de serveis. Arran d’aquest accident, la Federació d’Indústria UGT-FICA de Tarragona va mantenir diverses reunions amb els delegats del nostre sindicat a les empreses químiques i a les empreses de serveis que treballen als dos polígons químics d Tarragona, per analitzar els fets i les mesures i actuacions posteriors.

A l’espera de la resolució judicial sobre les causes de l’accident, es van valorar de forma negativa les actuacions posteriors a l’accident i l’activació del PLASEQCAT de forma parcial. La Federació d’Indústria UGT-FICA de Tarragona denuncia la descoordinació en la comunicació i la informació de la situació, que va donar com a resultat diferents actuacions tant en les sirenes d’emergència com en els confinaments, amb actuacions molt dispars en funció dels criteris de cada responsable a les diferents empreses, ajuntaments, col·legis, etc.

Aquesta situació es va tractar en una reunió amb l’AEQT i es va exigir una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona per a tractar aquesta situació, analitzar les causes de la descoordinació, la falta d’informació en alguns casos i sol·licitar que s’analitzessin i es corregeixin, perquè no es tornessin a repetir. Aquesta reunió no es va produir.

Amb l’accident d’aquest dissabte a l’empresa d’emmagatzematge de productes químics Miasa de Tarragona amb una plantilla d´una desena de treballadors, la Federació d’Indústria UGT-FICA de Catalunya valora que s’han tornat a repetir episodis de descoordinació i torna a reclamar la reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona.