3er comitè nacional de la UGT FICA de Catalunya

La Federació d’Indústria, Construcció i Agro de la UGT de Catalunya va celebrar el dia 19 de gener el seu 3er Comitè Nacional Ordinari. Durant el transcurs del mateix, es va abordar l’estat de la negociació col·lectiva, les eleccions sindicals i la afiliació entre d’altres. En relació a la negociació col·lectiva , el secretari General de la UGT FICA de Catalunya, Antonio Rudilla va llençar un missatge molt clar a la patronal “ El que es signa als convenis col·lectius s’ha de complir”. A la vegada que va alertar que si els beneficis empresarials creixien ho havien de  fer també els salaris. En un context d’inflació desbocada, la UGT FICA de Catalunya ha apostat per recuperar i introduir clàusules de revisió salarial per assegurar el manteniment del poder adquisitiu.

En matèria d’eleccions sindicals s’ha destacat que en aquelles empreses en que hi ha representació sindical forta les condicions dels treballadors i treballadores milloren. En aquest sentit s’ha demanat seguir focalitzant els esforços en guanyar i ampliar la base de delegats i delegades.

Finalment el Comitè Nacional va escollir a Demelsa Mateos com a secretaria adjunta al secretari general amb el 97% dels vots.