Adjudicació d’un contracte de 1.447 milions d’euros injectarà la capacitat econòmica de la planta d’alstom a santa perpètua i en reforçarà l’ocupació.

UGT FICA de Catalunya posa aquesta adjudicació com exemple de l’aposta per una indústria potent, sòlida i de futur.
Aquest dilluns, 8 de març, el consell d’administració de RENFE va aprovar l’adjudicació dels dos lots que formen el contracte de RENFE Rodalies de Gran Capacitat. Alstom va obtenir l’anomenat “lot 1”, que consta de la fabricació de 152 unitats de 100 metres, amb el manteniment de 56 d’ells durant 15 anys, i amb opció de poder fabricar i fer el manteniment d’altres 76 unitats addicionals en el futur sense necessitat de nova licitació. Un contracte que ascendeix a 1.447 milions d’euros i que no sols injectarà capacitat econòmica en la planta vallesana de la Multinacional, sinó que a més reforçarà l’ocupació de la planta.
Des la UGT FICA de Catalunya valorem aquesta notícia de la forma més positiva possible. En un entorn geogràfic castigat per diferents processos traumàtics de sobres coneguts per totes i tots, com els tancaments de plantes històriques en el territori com NISSAN, Continental, General Cable o ET Connectivity, per citar algunes de les més conegudes i recents, l’arribada de notícies com aquesta, que venen acompanyades d’injeccions econòmiques i d’ocupació futura, no poden ser més positives.
També volem destacar que quan des de la federació parlem d’apostar pel desenvolupament d’una indústria potent, sòlida i de futur, ens referim al fet que es prenguin decisions com les que ha pres RENFE en aquest sentit, apostant per una planta que, amb més de 125 anys d’història, ha de ser un dels estendards de la indústria de Catalunya, on a més és única en el seu sector. L’adjudicació d’aquest contracte a la planta de Santa Perpètua és la constatació que el treball ben fet, elaborat per treballadores i treballadors d’alta qualificació com els que té la planta acaben donant els seus fruits. Aquest contracte no sols donarà ocupació a la pròpia planta sinó que també ho farà en les múltiples empreses que treballen directament lligades a la planta d’Alstom a Santa Perpètua.