Tancament definitiu de la planta SANDOZ a les FRANQUESES DEL VALLÈS en el desembre de 2024

Ahir dijous dia 29 de juliol, la plantilla de SANDOZ va decidir mitjançant assemblea de treballadores i treballadors donar-se un termini de reflexió fins setembre per a votar definitivament el preacord entre la Representació Legal dels Treballadors i la Direcció de l’Empresa davant del tancament definitiu de la planta el desembre de 2024. Aquest preacord és fruit d’unes negociacions i assemblees prèvies per tal d’establir les condicions definitives pel tancament de la fàbrica situada al Vallès Oriental.
Des d’UGT FICA, com no pot ser d’altra manera respectem la decisió de la plantilla de donar-se aquest temps de marge perquè cadascuna de les persones afectades pugui fer les seves valoracions personals i veure quina és l’opció més favorable.
Entre d’altres, el preacord contempla la possibilitat de recol•locació de personal a la planta de Palafolls. Acollir-se a un pla de rendes acordat per aquelles persones de més 55 anys. També s’estableix sortides voluntàries anticipades abans de l’any 2024 amb una indemnització de 45 dies per anys treball amb un topall de 42 mensualitats (indemnització màxima per acomiadament abans de la reforma laboral de l’any 2012).
Des d’UGT FICA, valorem positivament aquest preacord , ja que engloba a tots els col•lectius de la plantilla donant-li a cadascun la possibilitat de triar les seves condicions d’extinció contractuals.
Com UGT FICA, posarem a disposició de les persones afectades, el nostre suport i assessorament per arribar a la millor decisió possible de cara a la data de votació.