NISSAN ES REINDUSTRIALITZARÀ TANT SÍ COM NO

UGT FICA està convençuda que hi haurà un projecte de reindustrialització amb la col·laboració de totes les parts implicades

El tancament de Motor Ibèrica després de gairebé un segle d’activitat industrial no és el fi del projecte. La Federació d’Indústria, Construcció i Agro de la UGT està convençuda que la marxa de la multinacional japonesa no impedirà la reindustrialització de Nissan. No consentirem que desaparegui un projecte amb prop d’un segle d’història.

Aquest és el moment de posar totes les cartes damunt de la taula i centrar-nos en posar en marxa el projecte de reindustrialització. Després serà hora de valorar el paper que han jugat les diferents administracions, Nissan, GWM i les diferents opcions que s’han fet servir per buscar una alternativa real amb capacitat de futur per als treballadors i les treballadores de Nissan i de les seves empreses proveïdores, molts dels quals han estat donant suport a la lluita per mantenir Nissan i que també han perdut el seu lloc de treball, tot i que per a alguns eren invisibles.

Els treballladors de Nissan i els treballadors i les treballadores de les empreses proveïdores han demostrat fins al darrer dia, muntant fins el darrer dia, muntant fins el darrer component i posant fins el darrer cargol, la seva gran capacitat de professionalitat, i això és un gra valor que cal tenir en compte (i que és té). Però si algú pensa que en aquesta situació actual es pot aprofitar aquesta professionalitat per fer alguna cacicada, cal que tinguin en compte que a més de ser professionals de la seva feina també ho poden ser de la reivindicació i la mobilització en la defensa dels seus drets, com bé ha quedat demostrat.

Des de la UGT FICA seguirem defensant les nostres reivindicacions inicials: un projecte industrial solvent i estable, amb capacitat real d’ocupació per als treballadors i treballadores, i que preservi al màxim l’ecosistema d’empreses proveïdores.Som conscients de la feina que queda per fer i del paper positiu que estan jugant tant el Ministeri d’Indústria com la Generalitat i el Consorci per reindustrialitzar Nissan. Fins i tot la multinacional japonesa està donant més facilitats per fer possible el projecte de reindustrialitzazió que les que va donar per mantenir el seu projecte a casa nostra.

També som conscients que la situació per als treballadors i treballadores és d’incertesa i nerviosisme, però des de la UGT FICA estem convençuts que s’aconseguirà la reindustrialització. L’escenari no ha canviat, tampoc ho han fet els actors. El Ministeri d’Indústria, la Generalitat, el Consorci i Nissan siguin tenint la responsabilitat que el projecte continuï fins al final i es mantingui en el temps, però advertim que els sindicats també seguim estant aquí i seguirem pressionant per trobar una alternativa viable. No som convidats de pedra en la taula de reindustrialització. Advertim que si es descarta algun projecte serem nosaltres qui ho fem perquè el nostre únic objectiu és aconseguir un futur estable per al conjunt dels treballadors i treballadores. Ara més que mai és imprescindible treballar tots junts per aconseguir un projecte reindustrialitzador per a les plantilles de Nissan i les seves empreses proveïdores