Projecte d’ocupació per a joves «ÈPICA I SINGULAR»

Un nou projecte d’ocupació en el que els joves poden trobar feina aprenent i treballant habilitats en un escenari bastant diferent al que fins ara, a l’àmbit de les accions d’ocupació, estem acostumats. I és que el jove que participi en aquesta acció ho farà de fet en un “escenari” i de la mà de La Fura dels Baus.

El grup de les arts escèniques La Fura dels Baus, amb el seu projecte Èpica, La Fundació Laboral de la Construcció – Catalunya (FLC) i l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona, tres entitats ben diferents però amb un objectiu comú respecte a desenvolupar oportunitats per a la gent jove, s’han posat d’acord per dissenyar un projecte que incorpori l’experiència i saber fer de cadascuna d’elles.

Aquesta nova experiència, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat, en el marc dels programes de Garantia Juvenil, ofereix dues línies de treball per als joves menors de 30 anys:

La primera, la que podem anomenar d’ocupació, consisteix en treballar una sèrie d’habilitats i competències professionals preparant, entre tots els joves participants, un projecte artístic acompanyats per La Fura dels Baus i varis professionals de les arts escèniques, la ciència i la tecnologia. A aquesta acció, que intenta proporcionar una manera més engrescadora i diferent de treball amb joves, se li afegeix l’aprenentatge de tècniques audiovisuals i d’especialitats de la construcció relacionades amb l’espectacle (treballs verticals, muntatge d’estructures i bastides, carretilles elevadores, plataformes elevadores, etc.). És aquí on intervenen principalment la FLC i l’IMPO. L’orientació i acompanyament per a la recerca de feina i els contactes amb empreses per a pràctiques o contractació són altres accions que inclourà aquesta línia de treball.

La segona, adreçada a joves emprenedors, ofereix una sèrie de recursos per facilitar la posada en marxa de projectes empresarials i d’autoocupació tant en els sectors de les anomenades indústries creatives, la construcció o les activitats audiovisuals, com en altres sectors.

Els joves interessats en poder participar en aquesta experiència, que te com a finalitat principal aconseguir una feina o crear el propi lloc de treball, poden adreçar-se, fent referència al Projecte «Èpica i Singular», a:

IMPO – Can Boscà, c/ Nova Cançó, 1 (08915) Badalona. Telèfon: 934 605 200

Persona de contacte: Montse Díaz mdiaz@impo.cat