UGT FICA de Catalunya demana al departament de salut que autoritzi a les visitadores i els visitadors mèdics que puguin accedir als centres sanitaris per fer la seva feina

Malgrat que la represa de la normalitat fa possible assistir a festivals de música o actuacions de cultura popular, aquest col·lectiu no pot fer la seva feina en els centres mèdics des de març de 2020

UGT FICA de Catalunya ha remès una carta a la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, per tornar-li a demanar que permeti que les visitadores i els visitadors mèdics puguin accedir als centres sanitaris per desenvolupar la seva feina. No hi entren des de març de 2020, quan se’ls va vetar l’accés a causa del context epidemiològic.

En una trobada mantinguda amb representants del CatSalut el 26 de juliol de 2021, la UGT FICA de Catalunya va reiterar la necessitats que aquestes i aquests professionals pugui practicar la seva tasca, que no és altra que informar i assessorar el personal mèdic i sanitari en el seu lloc de treball, amb les condicions de seguretat adequades i programades prèviament, i que en cap moment estan en contacte directe amb pacients, per tant no poden ni perjudicar-los ni empitjorar les seves condicions de salut. Per a la nostra estupefacció, les representants del CatSalut van demostrar que desconeixien el veto que des de març de 2020 s’imposa al col·lectiu i que està provocant una greu crisi al sector.

En un moment de represa de la normalitat, UGT FICA de Catalunya no podem compartir ni entendre que s’estiguin autoritzant la celebració de festivals de música o actuacions de cultural popular, per posar un parell d’exemples, i que es negui alhora que aquestes i aquests professionals del sector sanitari puguin facilitar la tasca de transferència tecnològica cap als centres. Les visitadores i els visitadors mèdics són la garantia que les innovacions del camp de la salut arribin als pacients, facilitant-los la vida i millorant la seva qualitat assistencial.

UGT FICA de Catalunya denunciem l’immobilisme del Departament de Salut pel que fa al que nosaltres considerem un greuge cap a la ciutadania que ha de beneficiar-se d’aquests avenços mèdics. Des del nostre sindicat no descartem emprendre accions legals i de mobilització perquè el col·lectiu de visitadores i visitadors mèdics puguin accedir als centres mèdics per tornar a desenvolupar la seva tasca professional amb totes les garanties.