UGT FICA de Catalunya rebutja l’ERO presentat a BIC Graphic Europe per causes injustificades i demana la mediació del Departament de Treball

Font: ugt.cat

El comitè d’empresa de BIC Graphic Europe, amb majoria absoluta de la UGT FICA, ha convocat per a aquest dijous, 6 de maig, una vaga de 24 hores per rebutjar l’ERO presentat per la companyia i amb el qual pretén acomiadar 52 persones de la planta de Tarragona. Demanem la retirada immediata de l’expedient i que s’opti per mesures menys traumàtiques i de caràcter temporal, així com la mediació del Departament de Treball.

Des del 2012, els treballadors i treballadores de Bic Graphic han patit tres expedients de regulació -cada 4 anys- amb la destrucció de 220 llocs de treball, la modificació substancial de les condicions de treball i un ERTO desproporcionat, així com la minva contínua de les condicions econòmiques i socials. Enguany, aprofitant l’excusa de la crisi sanitària generada per la covid-19, la direcció vol retallar 52 llocs de treball al·legant reducció d’activitat i d’ingressos. No podem oblidar que les restriccions per evitar els contagis per covid19 han afectats tots els agents econòmics, no només Bic Graphic, originant una reducció de l’activitat productiva que és reversible: quan desapareixen les restriccions, l’activitat productiva tornarà a recuperar mica en mica l’activitat normal, i els llocs que es pretenen destruir seran necessaris per fer front a l’activitat recuperada. Tot això tenint en compte que Bic Graphic Europe va obtenir el 2018 un benefici de 3,4 milions d’euros i, al 2019, de 2,1 milions.

Per tant, des de la secció sindical de la UGT FICA rebutgem aquest ERO per no estar justificades les causes aportades per la direcció, ja que es tracta d’una situació temporal i, per tant, que pot sostenir-se amb mesures menys traumàtiques i de caràcter temporal, que desapareguin a mesura que es vagi recuperant l’activitat productiva.