UGT FICA de Catalunya demana al conseller Argimon que el col·lectiu de visitadors mèdics puguin accedir de nou al sistema sanitari públic català per fer la seva feina

La Federació d’Indústria, Construcció i Alimentària de la UGT de Catalunya ha demanat avui per carta al conseller de Salut, Josep M. Argimon, una reunió urgent per tal d’expressar-li el neguit del col·lectiu de visitadores i visitadors mèdics de la indústria farmacèutica que des del mes de març de 2020 tenen prohibida l’entrada al sistema sanitari públic català. Es tracta d’un col·lectiu amb unes 2.000 persones afectades que treballen per a empreses en ERTO i que, en algunes ocasions, ja han formalitzat alguns ERO. Malauradament, la situació empitjora de manera irreversible.

La tasca del les visitadores i els visitadors mèdics és assegurar la transferència de coneixements entre la indústria farmacèutica i el sistema sanitari. Vam entendre perfectament que, durant el pic de la pandèmia, el sistema sanitari s’hagués s’autoprotegir. Ara que mica en mica hem anat recuperant la normalitat en tots els aspectes de la nostra quotidianitat, des de la UGT FICA de Catalunya no entenem com no es revoca aquesta ordre tal com s’ha fet a la majoria de comunitats autònomes. Si aquesta transferència de coneixements no es produeix, estarem segurament endarrerint l’arribada de la innovació mèdica a les i els professionals del nostre sistema sanitari i, en conseqüència, a tota la ciutadania.