Nota informativa 4 Metall Barcelona

Companyes i companys,

Ahir vàrem portar a terme la quarta reunió de la Comissió Negociadora del Conveni, certificant la falta de voluntat negociadora per part d’UPM. No només han centrat els seus esforços en contrarestar les nostres propostes sense més objectiu que aquest, sinó que ahir no van donar resposta a les matèries nuclears de la plataforma sindical, per més que des de les diferents representacions els hi vàrem demanar.

Com us vàrem anunciar a l’anterior nota informativa, ahir vam explicar en profunditat les nostres propostes, intentant que la Patronal conegués, per una banda el format basat en la participació amb el que s’ha fet la plataforma reivindicativa, i les argumentacions que sustenten les matèries de la mateixa. No vàrem rebre cap ímput de la Patronal més enllà de demanar-nos redactats sobre les matèries sense manifestar si estaven en disposició de discutir-ne o no. En aquest punt, els portaveus de CCOO d’Indústria i FICA-UGT els hi vàrem retreure aquesta actitud que solament té com a objectiu dilatar la negociació i no avançar en res.

Per altra banda, en una actitud més que provocativa, la Patronal ens va dir que no acabava d’entendre els conceptes i reivindicacions relacionades amb el Col·lectiu LGTBI, així com la nostra obsessió amb la bretxa salarial. Això va provocar uns moments de malestar per part nostra, doncs la importància d’aquestes matèries són nuclears per nosaltres.

Aquesta falta de voluntat de negociació, sumada a la poca sensibilitat que UPM demostra sobre el contingut de les nostres propostes no ens dóna altra alternativa que tensionar fortament el sector mitjançant la participació de les metal·lúrgiques i els metal·lúrgics durant les pròximes setmanes. L’eradicació de les discriminacions i la precarietat associada, així com la consolidació d’un model de repartiment de la riquesa que les treballadores i treballadors generem són motiu suficient per fer una crida al sector per tal de mobilitzar-se.

En un escenari on la recuperació econòmica i productiva als sectors industrial és una realitat no hi ha cap justificació per no avançar en una negociació de referència con és el Conveni del Metall de Barcelona.

Hem planificat dues reunions més per al proper mes; el 2 i el 16 de maig. Tingueu present companyes i companys que se’ns gira feina per fer canviar l’actitud de la Patronal en aquest mes, i no serà per voluntat seva que això es produeixi.

Enfront del immobilisme de la patronal, mobilització dels sectors industrials!!